Karaağıl Köyü Muhtarı Mustafa Korkmaz, eski Osmanlı saraylarında Padişahların sık sık, ’helva sohbetleri’ düzenlediklerine dikkat çekerek,”Köyümüzde yıllardan beri düğünlerde imece usulü irmik helvası basma ve ’helva sohbetleri’ geleneği sürdürülmektedir. Genelde düğünlerimizdeki yemeklerde tatlı olarak irmik helvası verilir. Düğün yemeğinden bir gün önce düğün sahibinin dost ve akrabaları irmik helvası yapılan kazanının başında toplanarak helva yapım ustasının nezaretinde malzemesi hazırlanan helva kazanını gelenekler gereği sırayla karıştırırlar. Bu arada kazan başındakilerin şaka ve sohbetleri helva yapımı tamamlanıncaya kadar devam eder. Helva yapımı tamamlandıktan sonra da katılımcılara yemek verilir ve çay ikramı yapılır” dedi.(MA-EFE)